Polityka prywatności

  1. Administratorem danych osobowych jest Przedszkole nr 4 im. Janka Wędrowniczka z siedzibą w Szamotułach przy ul. 1 Maja 36, kod pocztowy 64-500.
  2. Zbierane dane osobowe przetwarzane są na zasadach określonych w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) („RODO”) oraz w polskich przepisach wydanych w związku z RODO, w tym  ustawie z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych.
  3. Przedszkole nr 4 im. Janka Wędrowniczka zachowuje dane osobowe w poufności i zabezpiecza je przed niepowołanym dostępem osób trzecich na zasadach określonych w wyżej wskazanych aktach prawnych.
  4. Dane osobowe zbierane są w celach statystycznych oraz w celu zapewnienia bezpieczeństwa teleinformatycznego związanego z witryną wedrowniczek4.pl. Do danych tych należy: typ i wersja przeglądarki, używany system operacyjny, adres URL (strony odwiedzonej wcześniej), nazwa hosta komputera, z którego nastąpiło wejście (adres IP), godzina wysłania zapytania na serwer.
  5. Dane osobowe zbierane w Formularzu Kontaktowym zbierane są w celu nawiązania kontaktu zwrotnego z nadawcą wiadomości. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne do wysłania formularza.
  6. Osoba, której dane dotyczą ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  7. Osoba, której dane dotyczą ma prawo do wniesienia skargi związanej z przetwarzaniem przez Przedszkole nr 4 im. Janka Wędrowniczka danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  8. Dane osobowe będą przetwarzane odpowiednio: do czasu zrealizowania właściwych prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Przedszkole nr 4 im. Janka Wędrowniczka jako administratora danych związanych z przetwarzaniem określonych danych, do czasu upływu terminów przedawnienia związanych z umową, z którą jest związane przetwarzanie danych osobowych, lub związanych z przedawnieniem obowiązków wynikających z przepisów prawa, do czasu wniesienia sprzeciwu w zakresie przetwarzania w celach marketingowych.

PLIKI COOKIES

  1. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  2. Pliki cookies na niniejszej stronie wykorzystywane są w celu tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze strony internetowej, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
  3. Pliki cookies są zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z wydawcą strony internetowej partnerów.
  4. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy odwiedzający tę stronę mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu.
  5. Zablokowanie obsługi plików cookies nie uniemożliwia korzystania ze strony wedrowniczek4.pl., jednak może je utrudnić.